Otvaranje DIM-a u Slobodnoj Dalmaciji

Slobodna Dalmacija” još jednom predstavom u nizu počastila je mala mista. U izvedbi “Cinca i Marinka”, ovaj su put guštali žitelji Gata i njihovi gosti. Organizatori 4. dana Ive Marjanovića, koji su započeli ovom predstavom u zaselku Kuvačićima, opravdano su strahovali. Jer, poprilično velik trg, kao ljetna pozornica među stoljetnim kućama, ipak nije bio dovoljan da primi toliko zainteresiranih ljudi.

Okupili su se na balkonima kuća, po krovovima, te u samom gledalištu, ispunivši svaki slobodni djelić prostora, upijajući svaku rečenicu sjajnih glumaca Vedrana Mlikote (Cinco Kapulice) i Danka LjuštineMarinko). Budući da i sami Gaćani imaju svoje amatersko kazalište, čija se ekipa može mjeriti s profesionalcima, a tijekom cijele godine izvode predstave iz svoje poljičke povijesti, onda s pravom možemo reći kako je gatska publika navikla na dobre komade, a reakcije na ovaj to su nam i potvrdile …
 
 
Navale smijeha i komentari nisu izostali, jer su se i Poljičani, kao i ostali Dalmatinci, pronašli u ovoj priči o gastarbajterima koji, siti života u tuđini, očajnički žele vidjeti svoj dom.

Budući da i sami Gaćani imaju svoje amatersko kazalište, čija se ekipa može mjeriti s profesionalcima, a tijekom cijele godine izvode predstave iz svoje poljičke povijesti, onda s pravom možemo reći kako je gatska publika navikla na dobre komade, a reakcije na ovaj to su nam i potvrdile.

Bilo je nekih, koji su ovu predstavu već gledali na gostovanjima “Slobodne” po drugim malim mistima, ali ih se toliko dojmila da su iskoristili priliku i ponovno došli.  I sam glumac Vedran Mlikota izrazio je zadovoljstvo što se prvi put našao u samom srcu Poljičke republike, a komentari na račun publike i ovacija bili su suvišni.

 

– Mislim da je ovo bila doista jedna od posjećenijih predstava koju smo odigrali u malim mjestima, na ovako slikovitim ljetnim pozornicama. Kad su nas iz “Slobodne” pozvali ovamo, mi smo odmah bez razmišljanja prihvatili i stvarno je bilo odlično.

Zadovoljni su i organizatori Dana Ive Marjanovića, manifestacije koja nosi naziv po jednom velikom glumcu, koji je uvelike zaslužan za to da Gaćani imaju svoje vrlo jako i aktivno amatersko kazalište.

 

Piše: Nikolina Tomasović / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija