Zapažanja Marka Bralića – klapa Sv. Juraj

Nakon klapske večeri u Gatima na kojoj je klapa Sv. Juraj HRM-a oduševila oko 500 prisutnih posjetitelja na mail mi se javio organizacijski voditelj klape  Marko Bralić i napisao sljedeće:

Poštovani prijatelji u Gatima!

Ne možemo sakriti svoje oduševljenje Vašim gostoprimstvom kao i veličanstvenom publikom koja prepoznaje klapsku pismu i njene vrijednosti.  Oduševljeni smo brojnošću posjetitelja povjesnog crkvenog lokaliteta Svetog Jure ispred kojeg se događao koncert…..

Bilo nam je čas i zadovoljstvo nastupiti na tom povijesnom i svetom hrvatskom tlu pred tako ponosnim i uljuđenim slušateljima..

Primite još jednom iskrene izraze našeg poštovanja i zahvalnosti!

Marko Bralić, organizacijski voditelj klape

U još jednom mailu dobio sam kratki opis kako je počelo snimanje za ‘Malog Paškina’ i slike sa snimanja.

Đani Stipaničev i klapa “Sveti Juraj”-HRM snimaju spot za ‘Malog Paškina’ Tribunju na jedrenjaku “Sea cloudu”, jednom od najvećih na svijetu.

Tribunj, 6.8.2008. – Za snimanje spota pjesme ‘Mali Paškin’ koja je osvojila Grand Prix Splitskog festivala, Đani Stipaničev i članovi klape “Sveti Juraj”-HRM odabrali su Tribunj, tipično ribarsko misto koje, kako kaže Đani, po svim obilježjima izvrsno odgovara pjesmi.

 

 

– Stvarno nam dalje od Tribunja nije trebalo ići jer svaka riječ, svaki stih pjesme kao da su pisani upravo tu – rekao nam je Đani.

Provjerenoj ekipi Željka Petreša koja potpisuje režiju i snimanje spota išlo je na ruku i uplovljavanje prelijepog jedrenjaka “Sea cloud” ( morski oblak) upravo u tribunjsku luku.

Da se to nije slučajno dogodilo i da je jedan od najluksuznijih jedrenjaka na svijetu ciljano pohrlio u susret raspoloženom Đanijevu društvu, razotkrio je sam pjevač povjerivši nam kako će članovi klape HRM-a “baš lipo figurati na brodu u novim bijelim monturama”…

Također i to da se suvlasnica jedrenjaka Milena Ebel djevojački preziva – Stipaničev. Kakve li slučajnosti!

Marina Jurković / Epeha