DIM 2009 – završna večer na Domu

Nakon folkolornog dijela završne večeri kod crkve sv. Ciprijana, Gaćani i njihovi gosti su se pribacili kod Doma di ih je čekalo iće, piće i pisma.

Pošto se već zna da se u Gatima feštaje do ranog jutra i da su te fešte nezaboravne, nije bilo iznenađenje kada se cila ekipa koja je bila kod crkve priselila na Dom. Skupilo se tu Omišana, Dugoraćana, Jeseničana, Splićana, Mućana, Slovenaca, bilo je ljudi iz svih okolnih mista…

Uslijedila je gozba u režiji gatskih domaćica i pisma od nadaleko poznatog benda koji se maštovito zove ”Toni bend”, a sastoji se od Tonija i pivačice kojoj se ovim puten ispričavan jer san joj zaboravija ime.

Na katu se častilo uzvanike i izvođače, a obični smrtnici su se skupili na zapadnoj strani Doma.

Nakon što su se stolovi počistili (naime termiti su sve pokupili) i odnili, napravilo se dovoljno mista za podij di se tancalo.

Također već standardno, stariji svit počinje plesati prvi dok je mlađarija po okolnon zidiću i u pozadini. Mladi skupljaju hrabrost da se pridruže starijoj gardi, a tu hrabrost Roko i Jole toče.

Nakon ponoći stariji ponosno prepuštaju mlađima podij i dive se svim novim vrstama plesa koji su ovi sposobni otplesati. Što vrime više odmiče to je atmosfera bolja i plesovi raznovrsniji, a vrhunac doživljava od 2-3 sata iza ponoći kada su svi na nogama i u pokretu.

Nakon toga lagano razilaženje. Posljednji Mohikanci ostaju sve do 6.30 da bi se uvjerili da su svi lipo otišli, ostaju u slučaju da nekoga triba odvesti doma i tek onda nakon naporne večeri u kojoj su morali sve nadgledati odlaze na zasluženi počinak.

 

Galerija slika događaja isprid Doma

Galerija slika ispred crkve

Završna večer – osvrt