2. kolo kupa grada Omiša

Piše: Josip Radmilo

Budući naš standardni sportski dopisnik iz opravdanih razloga nije prisustvovao utakmici ovlastio je mene da nešto napišem na tu temu.

Drugo kolo kupa grada Omiša

MNK Gata – Sv. Roko, Jesenice
   0         –          1

Gata: Lozančić, Proso, Radmilo, Lučić, Kuvačić, Kos, Borovac, Jelavić, Generalić, Mrkonjić

Kao i iza dobrog dijela  naših utakmica i iza ove su ostali repovi, možda veći nego svi dosada.

Igrali smo protiv ekipe sv. Roka koja je vodeća u prvoj ligi, a mi smo zadnji u drugoj. Očekivala se skoro dvocifrena razlika pogodaka. Ali kao što mi nismo toliko loši izgleda da ni naši protivnici nisu toliko dobri. Naime u utakmicu smo krenuli odlično, zatvarajući sve njihove napade, a prijetili smo iz kontri preko Kuvačića i poslije Jelavića.
I na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0 s kojim  smo bili više nego zadovoljni, praktički nam sv. Roko nije pošteno pucao na gol, a ono što je prošlo pokupio je odlični Lozančić.

U drugo poluvrime smo krenuli ofenzivnije nego u prvo, sve manje respektirajući protivnika i u obostrano otvorenoj igri, mada se mora reći bez pretjerano puno šansi dolazi se do kraja utakmice. Protivnički igrač napucava balun prema naših 6 metara,   kada su svi vidjeli da je vrijeme isteklo, kada se čuo posljednji zvižduk delegata Bajamića, naš golman je otišao pokupiti balun, protivnički igrač ga je išao štopati, nažalost krivo ga je štopao i balun je završio u našoj praznoj mreži. Delegat je priznao gol i mi smo tako ispali iz kupa.

Normalno da smo nakon toga poludili, bilo je psovke svake sorte (nije za svačije uši). Rezultat se nije mijenjao, delegat je trubio svoju priču, mi svoju i kao i uvijek mi smo popušili.

I još nam je Jelavić dobio crveni karton zbog slatkorječivosti na kojoj bi mu i kočijaši pozavidili (daleko od toga da ga opravdavam ali ga razumin).

Uglavnom moramo se sada orijentirati na prvenstvo da ne bi bilo većih minusa.