5. kolo, liga

Piše: Roko Guzić

MNK Gata-Katuni-Poljica
    4          –       4

Gata: Lozančić, Lučić, Guzić, Borovac, Proso(2), Kos(1) ,Generalić(1), Beović

Ne znam kako bih opisao događaje na utakmici, jer je jednom riječju to bilo neopisivo.
Nakon odličnih igara Gata u kupu očekivao se nastavak takvih igara i u prvenstvu. Međutim ekipa Gata je malo previše poletila i podcijenila protivnika, te nije dala 100 % svojih mogućnosti. A čim se ne igra 100% ne može se dobiti nikoga pa ni simpatičnu ekipu Katuna. Moramo doduše spomenuti da su u ekipi Gata izostali neki bitni igrači, ali to ne smije biti opravdanje.
Gata su čak dobro i ušla u utakmicu, strpljivo i pametno su stajala na terenu te držala utakmicu pod kontrolom i povremeno ugrožavala gol Katuna. Ali tad kao i obično dolazi do kaosa u igri Gata, te Katuni postižu gol za 0-1.Gata su ničim izazvana počela srljati te puštati ekipu Katuna da se šeću i rade dar mar u obrani Gata. Doduše taj kaos i pad u igri Gata traje 5 min po poluvremenu, ali dovoljno da protivnik postigne gol. S tim rezultatom se otišlo na odmor.
Nakon što su se ekipe odmorile kreće se u drugo poluvrijeme. A tad kreće kako bih to nazvao “šou program”! Svega se tu moglo vidjeti, od golova iz lijepih akcija, naivnih golova, gol iz mrtvog kuta, a čak i gol iz kornera. Gaćani su dobro ušli u nastavak,  te iz lijepe akcije Proso poravnava rezultat. Ali uporna ekipa Katuna ne posustaje i postiže pogodak za 1-2.Bio je to ubačaj iz kornera gdje je igrač Katuna ostao zaboravljen na prvoj stativi te neometan trese mrežu. Nakon par minuta proso opet poravnava rezultat udarcem sa 6-7 metara. Kod 5 min do kraja susreta Generalić je s loptom došao do gol-aut linije i kad više nije imao gdje s loptom uputio je bezopasan udarac prema golu, ali lopta  na čuđenje svih prolazi golmanu kroz ruke i završava u mreži te Gata prelaze u vodstvo 3-2.I kad se očekivalo da Gata mirno privedu utakmicu kraju, opet dolazi onih famoznih 5 minuta u igri Gata.5 min u kojima se nije znalo što tko radi na terenu. U tom razdoblju Katuni postižu dva gola i povedu 3-4.Trener ekipe Gata je umalo doživio živčani slom gledajući svoje igrače koji su bili kao mušice bez glave. Ali to nije bilo sve. Uz više sreće nego pameti ekipa Gata je na kraju uspjela osvojiti bod golom Rina Kosa izravno iz kornera.

Dakle bio je to pravi” šou program” u kojem obje ekipe moraju biti zadovoljne bodom.