12. kolo, liga

Piše: Roko Guzić 
Dugo sam se mislio kako početi ovaj tekst, dapače dok ovo pišem još se mislim… Kako pokušavam glumiti pravog sportskog dopisnika ne smijem biti subjektivan, iako bih vrlo rado bio subjektivan pa dao svoje mišljenje na ponašanje nekih mlađih članova ekipe čiji bi jedini zadatak trebao biti pružanje maksimuma na terenu, a ne pričanje (iako ga razumijem), pa bih se osvrnuo na jedan potez trenera ekipe
 
MNK GATA  – MNK ZELE

      2        –      4

GATA: Lozančić, Rogošić K., Očasić M.(1), Borovac, Kuvačić, Rogošić M., Radmilo, Lučić, Vidović(1), Mrkonjić, Jerić, Očasić B., Guzić

 

Ali kako rekoh, pokušati ću biti objektivan, a svoj osvrt ću ostaviti za kraj sezone.

 

Nakon teško izborene i vrlo vrijedne pobjede protiv Prika u prošlom kolu, očekivao se nastavak pobjedničkog niza protiv objektivno slabije ekipe Zele. Međutim ispalo je da se Gata ne znaju nositi sa ulogom favorita. Gledajući ekipu Gata prije početka utakmice (brojne “zvijezde” i “zvijezdice” na terenu,klupa sa 7 igrača) očekivala se sigurna pobjeda u najmanju ruku. Ali kako pobjeda ne dolazi sama od sebe, već se treba oznojiti tako su i naše “zvijezde” i “zvijezdice” doživile otriježnjenje iz kojeg će nadam se izvući neke pouke. Gata su od početka igrala rastrgano, praktički bez obrane, igrajući svatko svoju utakmicu. U takvoj utakmici primili su prvi gol koji ih je izgleda dobro ošamutio. Tad su se Gata malo trgla i uspijevaju poravnati rezultat. I kad se činilo da stvari dolaze na svoje mjesto, Gaćani su sami poklonili pobjedu protivnicima. Bekovi driblaju na svojih 10 m.,obranu ne igra skoro nitko,  svatko igra svoju utakmicu i Zele to iskorištava, uzima ponuđeno i odlaze na 1-4. Unatoč brojnim pokušajima Gata uspijevaju tek smanjiti na 2-4,što ostaje i konačan rezultat.
Da ne ispadne da samo kritiziram, moram reći da su Gata stvorila mnoštvo šansi, klasičnih zicera,i da je naprosto nevjerovatno šta su sve uspjeli promašiti. Ali svi ti promašaji ne smiju biti opravdanje za poraz, jer u ovoj utakmici se jednostavno moralo pobijediti.

 

Najavio sam da ću svaku utakmicu birati igrača utakmice iz ekipe Gata,ali ovu utakmicu nemam koga istaknuti jer ovo je bio kolektivni podbačaj.