Prodana djevojka – osvrt učenika sa Kmana

prodana djevojka, sinj, smotra dramskih amatera

prodana djevojka kmanDobili smo u posjed učenički osvrt na predstavu koju smo igrali na Kmanu, 22. travnja 2010. godine. Učinilo mi se zgodnim da ga pripremim za objavu na gatskom portalu. Vjerujem da će vam biti zanimljivo pročitati osvrt na predstavu koji je napisao učenik 7. razreda.

Piše: FABJAN BAKULIĆ, 7.C PRIKAZ PREDSTAVE

PRODANA DJEVOJKA

Bilo je to u atriju škole Kman-Kocunar. Sjedoh na klupu i zapazih svjetla koja će se uskoro uključiti i označiti početak ove predstave.

Kad sam već kod rasvjete, ona je, osim početka predstave, označila još mnogo toga, poput dana, zalaska sunca, a pogotovo tuge na kraju. Ta ljubičasta boja nam je šaptala da će se nešto loše dogoditi. Mislim da ova predstava ne bi bila toliko zanimljiva bez rasvjete, a tek glumaca! Joooj! Ovakvi su volonterski glumci bolji od ,,pravih”. Zato je ova predstava izgledala kao pravi događaj. Najdraži glumac, odnosno glumica mi je glavni lik – Kate, upravo zato što se sve oko nje ,,vrti”. Moram spomenuti prekrasnih pet djevojaka koje čine predstavu zanimljivijom. Otkrit ću vam sada svoj dojam o kostimima. Prvo mjesto bih dao kostimu velikog poljičkog kneza jer obožavam sjajne, srebrene kostime. Drugo mjesto dajem turskim vojnicima zbog zanimljivih, pomalo smiješnih, šešira. Prijeđimo sada na opuštajući dio – glazbu. Daaaa… Glazba je isto bila odlična, posve prilagođena predstavi i trenutnim događajima. Ne mogu izdvojiti najbolju. I još moram spomenuti izgled pozornice, sve ostale ukrase i rekvizite za predstavu. Možda to mogu složiti u samo jednu riječ – vrhunski! Sve je najbolje dizajnirano i pripremljeno: sve klupe, zidovi, stolice, stolovi, prozori…Predstava stvarno ne može biti bolja.

Ovim svoj dojam o predstavi završavam i znam da ću uvijek pamtiti 22. travnja 2010. godine. Uvijek…