Poraz u derbiju začelja

marko proso dobio nagradu za životno djelo

U posljednjem kolu prvog dijela omiške malonogometne lige Gata su poražena od ekipe Zgrade 0:3. Bio je to derbi začelja, a pobjedom su  Zgrade otišle na 5 bodova razlike, dok su Gata zacementairala posljednje mjesto.

 

U prvom poluvremenu  protivnik je bio za nijasnu bolji i poveo s 2:0. Prvi gol bio je autogol jer se lopta odbila od Lučićeve pete i prevarila Roka. Drugi gol primili smo iz slobodnog udarca, a golman Roko tom je prigodom loše reagirao.  Ni Gata nisu bila bez šansi, no braća Jerići jednom sami, a drugi put uz pomoć Lučića, nisu kvalitetno znali završiti dvije dobro povučene kontre. Nakon tridesetak sekundi igre u drugom dijelu  primamo treći gol. I od tog trenutka Gata su počela igrati  bolje.

Cijelo drugo poluvrijeme Gata su bila bolja ekipa, a nekoliko opasnih kontri  protivnika zaustavljeno je požrtovnošću igrača i dobrim reakcijama golmana. Unatoč inicijativi u igri nije bilo konkretnijih situacija. Pucali su više puta Karlo , Zoran, Lučić no to je završavalo u blokoviam igrača ili rukama protivničkog golmana. Nakon viđenog postavlja se pitanje zašto sve utakmice nije moguće odigrati kao i drugo poluvrijeme , protiv Zgrada, u kojem se pokazalo da se može igrati.

Ipak posve je jasno da ponajprije Zoranu, Karlu i Mići ( da bi pokazali što znaju i napredovali  jer  to mogu) na terenu trebaju dva kvalitetna iskusna igrača. To je već problem struke koja usput receno najavljuje obnovu igračkog kadra.

Utakmicu  su počeli  Roko, Lučić, Borovac, Mrkonjić, Proso i M.Jerić dok su na klupi bili Pito,K.Jerić i A. Pivčević.  Trener je dakle bio lišen usluga Proića, Velića i Kuvačića, kojem je i ovog puta, kao i u  prošlom kolu, važniji bio turnir u Dugom ratu. Ali kad je već tako barem je red to javiti na vrijeme treneru.