3. mjesto za DVD Gata

Završen je ovogodišnji vatrogasni turnir u Dugom ratu, koji se organizira u spomen na ZDRAVKA RAKELU.
Naši vatrogasci su postigli najveci uspjeh, osvojivši 3.mjesto.

 

Naglašavam da je ekipa bila sastavljena iskljucivo od vatrogasaca, s time da nam se pridružio Rino te u nedjelju Jeroncic,igraci MNK Gata.
U subotu smo imali ranojutarnje pretkolo u 11h, protvnici su bili mucani. Očiglednom kvalitetom te brojnim zamjenama lagano smo pobjedili mucane sa 4-0.
Nastupili su: Roko, Jole, Zoran, Mislav, Rino, Prose, dok su na klupi bili Karlo, Projic, Truman i Pito
Osmina finala je bila na rasporedu popodne, no nakon 15 minutnog cekanja protivnika iz kaštela, utakmicu smo dobili za zelenim stolom,te zasluženo prošli u cetvrtfinale.
U nedjelju smo krenuli oko 14,30 iz Gata, pojačani sa Kuvom i Marinom, a oslabljeni za Projića (mamurluk) te Trumana i Tadina, koji su otišli na hodočašće u Mariju bistricu.Naglašavam da je na klupu nakon dugo vremena bez angaržmana sjeo Borko.

Četvrtfinale protiv Klisa počeli su: Roko, Jole, Zoran, Marin, Kuva i Rino, dok su na klupi bili: Karo, Mislav, Proso i Pito.
Gaćani su dominirali cijelom utakmicom, no u prvom poluvremenu nije bilo točnosti u završnici,pa smo utakmicu morali riješiti u nastavku.Nakon 10 tak minuta,zbog nesuglasica sa zamjenama na klupi,istu je napustio voditelj Borko,a njegovo je mjesto zauzeo brat mu Boško. Naši napadači su rutinski odradili drugo poluvrijeme te smo se plasirali u polufinale rezultatom 3-0.
Sljedila je utakmica sa najboljom ekipom turnira, Triljom. Dobrim postavljanjem na terenu te izvrsnom igrom u obrani, na poluvremenu smo vodili 2-0, idealan slijed događaja, odmoriti se te sigurno ući u nastavak. No,već u prvoj minuti nastavka, obrana curi na sve strane,te triljani brzinski smanjuju na 2-1. Slijedi nekoliko naših kontri,no do sada solidni Rino promašuje priliku za prilikom,pa je bilo očigledno da će na kraju žaliti, kao i bavarci usred Minhena. Triljani to koriste te je ubrzo 2-2. Potpuno drugačije lice obrane gaćana u drugom dijelu, te očigledna kvaliteta protivnika donosi vodstvo 4-2, pet minuta prije kraja. Tada jedan od najiskusnijih, Proso, preuzima ulogu golmana-igrača, što dovodi do konačnog rezultata: Gata – Trilj 2-5.
Gaćanima je ostalo još odigrati za 3.mjesto protiv Žrnovnice. S manjkom trke te ponajviše želje za igrom većine igrača Gata, brzo rješavamo utakmicu u našu korist, te završavamo turnir velikom pobjedom 7-1.
Najveći uspjeh DVD-a Gata proslavljen je navečer uz sjajnu večeru i piće nakon finala kojeg su lagano dobili Triljani. Pridružili su nam se i hodočasnici predvođeni trenerom Tadinom.
Zahvaljujemo se i pohvaljujemo organizatore na sjajnoj večeri i zabavnom turniru, vidimo se za godinu dana.