Turneja KUU ” Mosor” Gata 26. lipnja – 30. lipnja 2012.

kuu mosor, gata

Krajem lipnja, članovi gatske Udruge bili su prilično rasprodani. U pet dana imali su četiri nastupa. Angažirane su bile obje sekcije, i folklorna i dramska.

26. lipnja – Duilovo Split
U sklopu manifestacije ”Ljetne večeri udruge Naš kvart” nastupili su gatski dramski amateri s najnovijom poslasticom, komedijom Testament.

Pripala im je čast otvoriti večeri i pred zahtjevnom publikom braniti boje glumačkog amaterizma. Večer je prošla unutar očekivanog, a druženje nakon izvedbe nije izostalo.

29. lipnja – Cista Provo
Unutar sajma starih zanata ”Pradidovska jeka”, predviđena je kulturna večer dramskog karaktera. Na otvorenom prostoru nastupili su Gaćani s Testamentom. Predstava se kvalitetno odigrala unatoč nezgodi koju je proživjela jedna od glumica tijekom predstave. To je znak da su naši glumci davno prestali biti amateri. Svaka čast! Organizatori su bili jako dobri i topli domaćini, iako, vjerojatno, svijesni da predstave i sajmovi na istom mjestu i u isto vrijeme ipak ne idu zajedno.

30. lipnja – Cista Provo
U sklopu istog tog sajma, sutradan, folklorna sekcija je nastupila s Gatskim kolom. Organizatori su drugu večer zamislili kao kombinaciju sajma i folklornih nastupa koji su obilovali gangom, rerom i ojkavicom. Bilo je živopisno i zanimljivo jer se sadržaj programa u potpunosti uklopio sa sadržajem sajma. Bale slame umjesto sjedalica bile su pun pogodak. Djeca su odlično otplesala kolo i tijekom izvedbe više puta bili nagrađeni pljeskom. Poslije programa i večere, uživali smo u taktovima tamburica jer su za štimung bili zaduženi slavonski Zlatni dukati.

30. lipnja – Slime
Dok je folklorna sekcija igrala u Cisti, ni glumci nisu odmarali. Zahvaljujući ugodnoj suradnji sa Slimenjanima, i ove godine smo sudjelovali na Ivanjskim večerima. U kasnim večernjim satima u Tadića dvoru igrao se Testament pred divnom publikom. Unatoč prethodnim ugodnim iskustvima, svaki put se iznova oduševimo atmosferom Pupačićevog kraja i toplinom ljudi koji tamo žive. Ovo su posebna gostovanja koja motiviraju i ispunjaju i dušu i tijelo. Hvala vam na tom!

Piše: Nikolina Radmilo