2 – 2 sa Podstranom

U isto vrijeme kada se vodila bitka na kipi između Radmila i Radostića, odigravala se važna utakmica na Punti, između Gata i Podstrane. Naš stalni dopisnik je ipak izabrao bodriti svoje kolege iz dvorane, pa izvještaj ostaje da se napiše iz perspektive jednog od igrača.

Čini se da su ove opake vrućine bile uzrok nagomilanog stresa kod pojedinih igrača, a neke je možda zbunila i velika pauza između dva dijela prvenstva. Tako je Karlo u omiš došao u “civilu”, izjavivši da nije oprao dres, no nakon brze intervencije Prose, u zadnji čas je obukao rezervni dres i pridružio se ekipi: Na teren je izašla petorka: Jurčević, Jerončić, Mislav, Ljubo, Proso, Karlo. Na klupi su bili Pito i Zoran, koji nije želio započeti susret zbog do sada nerazjašnjenih razloga.
Gata su bolje počela susret, te su imali mnogo prilika na početku susreta. Ubojitim kontrama lukavo su nadigravali protivnika, no, nedostajalo je preciznosti.Kao što to i inače biva, kažnjeni smo ubrzo. Zbunjenost obrane iskorištava protivnik te laganim dodavanjima igrači uspjevaju ušetati u našu mrežu. Gata se vrlo brzo bude, ponovno kontriraju protivnike. U jednoj takvoj Karlo bježi obrani te odlično upošljava Pitu koji iz blizine uspjeva pucati kroz noge vrataru, odbijenu loptu odlično prati Karlo te nas vraća u igru. Slijedi otvorena igra protivnika koji u više navrata testira odlične reflekse našeg golmana, koji je ovu utakmicu branio za 10,kao i obično. Nakon toga Proso ima priliku 1 na 1 sa golmanom,no ne iskorištava je.
Pred kraj poluvremena Jerončić griješi kao zadnji igrač te Podstrana prelazi u vodstvo.
Drugo poluvrijeme je započelo vrlo nervozno kod pojedinih igrača, te skupljamo čak 3 prekršaja na samom početku drugoga dijela. Trener mijenja nervoznog Zorana, koji se nakon par minuta udaljio u svlačionicu.
Vrlo dobru igru ekipe su pružile i u drugom dijelu, golmani su branili sve opasne pokušaje. Nakon nekoliko promašaja Karla i Prose, Marin odlično prolazi lijevom stranom te povratnom loptom nalazi usamljenog Prosu koji lagano poentira za 2 – 2. Kasnije Proso ponovno ide sam na golmana, no promašuje. Trebao bi biti mnogo precizniji obzirom na svoju reputaciju prvog špica Gata, te najboljeg strijelca u povijesti ove ekipe.
Pred sam kraj susreta ponovno odlično kontriramo protivnike, no Karlo propušta veliku priliku te dribla golmana umjesto da doda Piti koji je bio sam u šesnaestercu protivnika. Zasluženi remi, no mogli smo i više.
Ekipi su opravdano nedostajali Kuva, Truman, Piplović, dok se Rino opravdao izjavom da nije imao prijevoz(?!). Autoru teksta još uvijek nije jasno što to znači…

piše: Pito