Tri utakmice, tri boda

Pošto je naš inače stalni dopisnik imao zgusnut raspored zadnjih mjesec dana, njegov zamjenik će ukratko sažeti posljednje tri utakmice, iako se ne sjeća strijelaca i točnog razvoja događaja, no važan je zaključak, koji će biti jasan.

Nakon solidnog otvaranja drugog dijela sezone protiv Podstrane (2-2), došao je Grom, uvijek neugodan za nas. Kao i inače, utakmica je bila uzavrela, napeta te puna sudačkih grešaka na štetu obje strane. Kao i obično, Gata loše ulaze u utakmicu, te smo i ovaj put prisiljeni vraćati se rezultatom u utakmicu. Jako loša igra u obrani rezultirala je sa 5 komada u našoj mreži, iako je naš golman branio vrhunski. Unatoč mnogim prilikama, nismo se izvukli, te smo izgubili 5-4.

Sljedeća utakmica je morala biti dosta laganija, Smokvica ove godine puno kaska za vrhom, te je pobjedivši nas u ovom kolu, tek došla do 10. boda. I prije utakmice nije slutilo na dobro, nije došao golman, te je ulogu vratara hrabro preuzeo Truman, koji do sada nije imao golmanskog iskustva kao npr. Karlo ili Lučić. Osim bez klasičnog golmana, sastav je bio najjači moguć: Marin, Zoran, Kuva, Proso, Mislav. Unatoč tome, ulazimo u utakmicu gore nego inače, te za nepunih 7 min gubimo 3-0. Nakon toga se uspjevamo vratiti u igru, no opet slijedi loša obrana te raspad sistema. Dvije minute prije kraja, kod rezultata 7-5, bespotrebno uvodimo golmana-igrača, te primamo još jedan gol. Tako je završila jedna od lošijih partija ove godine. Sve pohvale idu jedino Trumanu na odličnim obranama, sa napomenom da rezultat nebi bio znatno bolji da je došao golman.

Posljednja utakmica protiv susjeda Vrtačnika je probudila nadu u doigravanje za prvu ligu. Uvod utakmice nije nagovještao dobar kraj. Došlo je samo 5 igrača,jedan je falio zbog žutih kartona. Na teren su izašli Proso, Karlo, Marin, Mislav i Pito. Na brzinu je javljeno Trumanu koji je na brzinu došao stopirajući iz Gata. Prvih 15 minuta igrali smo sa Karlom na golu te 4 igrača u terenu. Žestoko smo se branili, te smo čak mogli i povesti iz dvije kontre, no Mislav je bio neprecizan. Izdržali smo 15 minuta, protivnici nisu bili koncetrirani u završnici.Pred kraj poluvremena, sretno je poveo Vrtačnik, napadač je malo dotaknuo loptu tokom udarca, te zbunio nemoćnog Trumana. Drugo poluvrijeme smo dobro počeli, svaki kontranapad je bio opasan po gol protivnika. U jednoj polukontri, karlo na poziciji desnog beka odlično vara protivnika te precizno gađa za 1-1. Najopasniji u redovima Vrtačnika kao i uvijek je bio Silvio, koji je radio velike probleme obrani, no uspjeli smo ga primiriti, najviše uz pomoć dupliranja sa našim napadačima. No u jednoj akciji, Silvio prelazi trojicu naših igrača te pogađa za 2-1.Gata ponovno prijete iz napada u napad.U jednoj kontri Proso se odlično našao na povratnoj lopti te precizno poentira za izjednačenje.
Od tada Gata prebacuju u višu brzinu,svaka kontra je opasna. Gol za vodstvo nije pao iz kontre. Neuigrani karlo na poziciji beka nije znao što sa loptom, no, majstorski, u stilu Andrea Pirla primjećuje da se Pito prikrada iza leđa protivničkom beku. Sjajnom dugom loptom prebacuje protivnika, a Pito u stilu super Pippa sjajno prebacuje golmana za 3-2.
Od tog trenutka Vrtačnik posustaje, napadi su im sve sporiji, te prilikom jedne kontre Marin odlično puca, dok je Pito dočekao trenutak na drugoj stativi te poentirao za 4-2.
Zadnjih 5 minuta smo rutinski priveli kraju: Važna pobjeda koja nas potiče da se do kraja borimo za mogući ulazak u prvu ligu. Sljedeća na rasporedu utakmica je protiv prašine, 4.9. Super važna za sami finiš prvenstva.