Srušili vodeće

Došli smo do 13.kola ovosezonskog prvenstva.Za nas odlučujuće, kao i svako preostalo do kraja. Prije početka, za vrijeme praćenja utakmice Grom – Katuni, oko svlačiona se nadzirala silueta našeg golmana, što je bio prvi dobar znak, došao je nakon dvije utakmice pauze.

I dok su gromovi lagano odigravali svoje pasove između nezainteresiranih igrača katuna, mi smo lagano krenuli na zagrijavanje. Kod pojedinih igrača na licima se mogao vidjeti strah kada su ugledali golmana-hobotnicu Prašine,kako se zagrijava, i moram priznati da su bili u pravu.
Početak utakmice je bio dobar, kontrolirali smo igru, napadali i opasno prijetili vrataru, no svi udarci su bili pre jednostavni za vratara takvog kalibra. Kao i obično, nismo postigli gol, nego primili. Protivnik brzo kažnjava lošu reakciju obrane za 1-0.
Gata ponovno kreću sa napadima, no golman dva puta čudesno brani odlične udarce našeg topnika iz pocelja, Mislava. U jednoj od sljedećih akcija, loptu prima Bože Brigelov, na beku lomi Prosu, koji skoro završava na podu, a lopta u mreži. Gata ponovno moraju havatati zaostatak od dva gola. Naš strateg Tadin tada mijenja taktiku, radimo presing na Prašinu, te ubrzo Mislav pogađa za 2-1.
Drugo poluvreme smo počeli istom taktikom, visoki presing na obranu, što je rezultiralo neprestalnim polu kontrama, rezultiranim pogrešnim dodavanjima protivnika. Do kraja susreta, po tri gola su zabili Proso i Karlo, rijedak dvostruki hettrik, no potpuno zaslužen. Na kraju je pobjeda mogla biti i veća, da je bilo više suradnje a manje sebičnosti. Zadnjih 5 minuta smo nepotrebno nastavili sa presingom, što je rezultiralo kaosom na terenu, kod obje ekipe, te je sveukupno napravljeno 11 bezpotrenih prekršaja. Do kraja je Prašina uspjela postignuti počasni (auto)gol, za 7-3.
Jako važna pobjeda koja još više komplicira vrh tabele. Biti će jako zanimljiva završnica ove sezone.

Za Gata su igrali Jurčević, Jerončić, Borovac, Mislav, Karlo, Proso, na klupi: Truman, Pito