Teška pobjeda

U srijedu smo odigrali po tko zna koju odučujuću utakmicu na punti, ovoga put aprotiv neugodne Policije, koja nas je dosta namučila i u prvom dijelu prvenstva.

Zagrijavanje nije obećavalo napetu utakmicu, četiri “policajca” bezvoljno su se dodavala čekajući da dođe ostatak ekipe. Početak utakmice je počeo klasično, odmjeravanje snaga, poneki udarac prema golu, te, naravno, golom u našoj mreži. Odlično su policajci razigrali našu nespretnu i tromu obranu za 1-0. Gata su nastavila napadati, no bezuspješno. Nepotrebni prodori po bokovima samo su gomilali kontre prema našim vratima. Ubrzo je bilo 2-0 za Oluju. Nakon nekog vremena smo se sabrali, te nanizali nekoliko dobrih prilika, no najprije Pito promašuje nemoguće, a nakon toga Karlo upropaštava akciju 3 na 1. Jedno od lošijih poluvremena ove sezone, zasluženo izgubljeno 2-0.
U drugom poluvrmenu smo se malo probudili. Obrana je bila bolja, a napad efikasniji. Do tada neodlučni Karlo odlično dodaje Mislavu koji provjerenim udarcem matira odličnog golmana Oluje. Nastavili smo i dalje sa učestalim napadima, no i Oluja je imala što za reći u opasnim kontrama, no, naš golman sve to rutinski rješava. Oko 12. minute drugog dijela, odlično prodiremo sa boka, lopta dolazi do karla koji lukavo posprema loptu pod prečku, iznenadilo golmana, oduševilo nas i našu publiku. Još je ostalo 10 min do kraja, kada je napadač oluje nezgodno pao na leđa, te je utakmica prekinuta na 10tak minuta, hitna pomoć je morala intervenirati, no iza utakmice momak se vratio, čini se da je sve u redu. Ta pauza nije utjecala na našu igru, dizali smo je iz minute u minutu. Nakon mnogih odbijanaca u šesnaestercu oluje, spretno reagira Proso te dovodi Gata u vodstvo. Tu je Oluja u potpunosti bila slomljena, te su primili još jedan pogodak do kraja, sjajni prodor Mislava u pogodak je izradio Karlo.Gata – Oluja 4-2.
Loš početak, odličan kraj. Napomena za sljedeću utakmicu koja je također ključna, da se punom snagom i koncetrirano uđe u susret protiv Duća sljedeći tjedan.

ZA Gata su igrali: Jurčević, Jerončić, Borovac, Mislav, Karlo, Proso, na klupi: Pito

Situacija na tablici je slijedeća. Ako uzmemo u obzir da prvoplasirani Grom i drugoplasirana Prašina pobjede svoje utakmice do kraja, pošto su favoriti u tim susretima, oni su, znači sigurni putnici u prvu ligu. Za playoff se bore 3 momčadi. Gata, Podstrana i Vrtačnik. Ako pobjedimo Duće sljedeći tjedan, sigurni smo 4., a možda i 3. U najboljem slučaju čak možemo biti i 2. No, utakmica je pred nama, treba je dobiti pa onda kalkulirati sa ostalim ekipama. Pozivamo vas sve u utorak na utakmicu, o točnom satu igranja raspitajte se kod lokalnih navijača MNK Gata.