Briškula i trešeta

 

Jučer je započeo turnir u briškuli i trešeti, pod organizacijom caffe bara DUX.Glavni i odgovorni Kuva je napravio plakat,te je započela organizacija turnira, kojeg odavno nije bilo u ovim krajevima.

Otprilike tjedan dana su se sastavljale ekipe, netko je to redno napravio, a neki su žalili što bar još jedan dan nisu trajale prijave.

Na kraju saldo: skupilo se 32 ekipe,a sinoćsu odigrane dvije partije.

u 20h su počeli favoriti, pobjednici ovog ljeta, porazili čoviće i podgrac za vrijedan pehar, Beli i Ćiko. Protivnici su došli iz Oimiša, momci Lelas i Radić. Malo više od ure vrimena bilo je potrebno da zasluženo prođu u drugo kolo favoriti, inače, igra se u dvi velike (51, 4 male).

Za drugim stolom, oko 20,30 igrala se napeta utakmica zmeđu totalnih nepoznanica za lokalnu kartašku elitu. Poceljani Mićo i Projić mladi su odmjerili snage protiv Pite i Stipe Čovića, kojima je ovo bila druga zajednička parttija u životu. Prvu trešetu poceljani su pomeli protivnike, no dostojno smo izgubili, uhvativši nekih 35 punti. Briškula je otišla u našu korist, tako da se razigravala trešeta. Ovog puta nam je karta bila naklonjena, ugusto smo izašli i dobili prvu veliku.

Druga partija je krenula istim tempom, relativno lagano smo dobili trešetu, unatoč mnogim greškama. No, briškulu smo razbiveni 4-0. Odlučujuća trešeta za nas je ponovno otišla u dobrom smjeru, rezultat je bio 51 – 35.

Evo ostalih parova prvoga kola:

nino / kuva – mihaljević / sičić

matica / kumpar – pere mekinić / ivan beović

luka noko / dino – žicalo / dule

tonko / emil – čagalj / vrkić

ante / zdravko – bibić / lučić

karlo / ivo j. – lajka

šuco / ante braić – roko / radmilo

pikić / buco – kuvačić / manjaka

vukovići – perdia / luis

mrki / baja – lana / marina

sova / petrović – frane pivčević

tadin – bulinko / dino sičić

borko / boško – zoran / jole

duje sova / martić – nikša / ivica