Gata u doigravanju

Završeno je ovosezonsko druženje na punti. Odnosno, prvenstvo je završilo, no ostale su još tri utakmice nade za nas, da ćemo zaigrati u prvoj ligi. Play out je na rasporedu u PONEDJELJAK, SRIJEDU i PETAK. Svi ste pozvani da nas podržite!

U posljednjem kolu smo bili slobodni zbog izbačenih Katuna,pa smo dobili bodove za smeđim stolom. No, za nas se odigravala važna utakmica između Podstrane i Vrtačnika. Navijali smo za poljičane,ali one malo dalje od Gata. Utakmica se dobro odvijala za nas, 3-1 je Podstrana imala prednost, no to se promijenilo.Greškom sudaca uspjeli su protivnici zabiti gol, zbog nedosuđenog prekršaja u napadu. No, nastavili su momci iz Postrane igrati, trudili su se. Silvio im je zadavao puno problema, sakupili su prekršaje, koji su na kraju odlučili. Jedan od ključnih momenata je bio i isključenje igrača Vrtačnika, koji nakon drugog žutog kartona udara suca utakmice, iako je ovaj sudio prekršaj za njega. jako čudno ponašanje. Utakmica se nastavila, unatoč jasnim pravilima da se prekine ista, te oduzmu bodovi Vrtačniku. Sa poštivanjem pravila mi bi smo sada bili u prvoj ligi, no, što se može, neznanje ludom žalovanje.
Grom je ostao neodlučeno, tako da osvaja drugu ligu, te zajedno sa Vrtačnikom ulazi direktno. Play out će igrati sljedeće ekipe: MBK i SV. ROKO, te PRAŠINA i GATA. Biti će to teka borba, možda i napeta, iako odmah u početku ekipe iz prve lige imaju značajnu bodovnu prednost. Trebati će dosta truda da se to nadoknadi.

Sada malo statistike. U 15 utakmica koje smo odigrali, 8 puta smo pobjedili, dva puta remizirali te 5 puta izgubili. Jednu utakmicu smo dobili bez borbe 3-0.
Postigli smo 52 pogotka, što je u prosjeku 3,46 golova po utakmici. Značajan napredak u odnosu na lani. Primili smo 49 pogodaka, što je 3,26 golova po utakmici. Taj segment moramo značajno poboljšati.
Evo još jednom za kraj svih rezultata te konačna tablica 2.lige.

gata – podstrana 2-6
gata – grom 1-5
gata – smokvica 2-1
gata – vrtačnik 1-4
gata – prašina 2-2
gata – oluja 5-4
gata – duće 6-2
gata – katuni 2-0
———————–
gata – podstrana 2-2
gata – grom 4-5
gata – smokvica 5-8
gata – vrtačnik 4-2
gata – prašina 7-3
gata – oluja 4-2
gata – duće 5-3
gata – katuni 3-0

GROM 31
VRTAČNIK 30
GATA 29
PRAŠINA 28
OLUJA 25
PODSTRANA 24
SMOKVICA 20
DUĆE 13
KATUNI 0