Expresno posrtanje u kupu

Tmurno nebo nad puntom dočekalo je naše malonogometaše sinoć u pretkolu kupa grada Omiša. Smokvica je bila protivnik.

Autor svaki put naglasi nedostatak kvalitete kod protivnika, što nije bilo presudno za krajnji rezultat utakmice, naime, pobijedili smo sami sebe. Utakmica je počela žustro, mokar teren koji ubrzava loptu radio je probleme igračima i golmanu. Čekali smo grešku protivnika, često je i dočekali, no, završnicu nikako da poboljšamo. Kazna je ubrzo došla, igrači Smokvice razbijaju zbunjenu obranu Gata te su se skoro pa doslovno ušetali u gol. Ponovno zbunjenost u obrani,ne i posljednji put. Jedan nula za Smokvicu. Gata pojačavaju napade, mijenja se taktika, Karlo u nedostatku trke (školsko prvenstvo i poraz od Jure Prose) prelazi na beka, a Mislav prelazi naprijed. Propustili smo još nekoliko polu-prilika, Mislav je nekoliko puta iskušao šut,no nedovoljno blizu. Pred kraj poluvremena Marin precizno nalazi Pitu koji prosljeđuje do Prose koji iz drugog pokušaja poravnava rezultat. Na odmor se otišlo izjednačeno. Karlo je tada preselio na tribine žaleći se na bol u nozi (očito su teške bile posljedice od poraza na školskom prvenstvu).
Gata su žustrije krenula u nastavku, pritiskali smo, pokušali riješiti utakmicu prije kritične završnice. No, svaki pokušaj je završio u autu ili golmanovim rukama. I Smokvica je imala nekoliko izglednih prilika. Trener je tada promjenio taktiku, Zorana je stavio na zadnjega, a Marin je otišao na lijevi bek. Sa te strane smo i došli do vodstva, Marin je sjajno prošao i zabio u suprotni kut za 2-1. Sada smo mi kontrolirali utakmicu, no ne zadugo. Bezazlena lopta na centru igrališta pokazala se kobnom. Još uvijek analiziramo tko je bio bliži lopti – Proso i Mislav su krenuli na loptu, sudarili se, čeprkali jedan drugome loptu, jako zbunjujuć prizor, kojeg je protivnik iskoristio, oduzeo loptu i zabio za izjednačenje…
Ni nakon te komične situacije nismo posustali, nizali smo prilike. Najbolju je imao Pito na ubačaj Marina, no golman brani. Kasnije 1 na 1 ne koristi ni Proso i sve su izgledniji bili penali. Nekoliko minuta prije kraja Proso očito oduzima Musi loptu, ovaj pada a nesposobni sudac svira faul. Živi zid se postavio, no dva igrača su zaboravljena u kaznenom prostoru te Smokvica lagano dolazi u prednost. Do kraja nismo uspjeli poravnati rezultat. Razočaravajuća pobjeda, prošle godine u polufinalu, ove godine ni osmina finala. Dva tjedna pauze za razraditi taktiku za nastavak prvenstva.