Zamela nas Oluja

Skoro pa će sljedeća utakmica,a još se nismo osvrnuli na prethodnu, koja je odigrana u ponedjeljak protiv Oluje. Prema prikazanome, ove godine Oluja može pretendirati na prva 3 mjesta na tablici. U pauzi prvenstva zbog odigravanja kupa grada, klub je bio aktivan na transfermarketu, te smo doveli čak tri igrača, Ivicu i Nikolu sa Dubrave, te Antonia Brahovića, veliki potencijal malog baluna u Omišu, prema nekim saznanjima.
Stvari su se zakomplicirale i prije samog početka susreta, vratar Baja je čekao beton za nalivat taracu, tako da nije stigao na meč, dok je naš rezervni vratar Janković bio ozljeđen. Bio je i odsutan Proso, otišao u Španjolsku na tjedan dana u neki grad. Problem golmana smo riješili sa provjerenim Karlom, iako mu nije draga ta pozicija, morao se žrtvovati za ekipu. Susret je počeo lagano, početno ispitivanje snaga, klasično za iskusne ekipe kao što je Oluja. Vrlo brzo Gata prijete preko svojih hitrih igrača, te nizaju polu-šanse te poneki promašaj. Čvrsta igra u obrani nije dozvoljavala Oluji da se razmaše, do jednog trenutka. Već puno puta viđena zbunjenost kod naše obrane opet dolazi do izražaja, Oluja lagano zabija za 1-0. No, naši igrači se ne predaju, nastavljaju sa napadima, polu-prilika je sve više. U nedostatku uigranosti sa novim igračima, do izražaja je došla individualna kvaliteta igrača. Mislav se sjajno izborio za udarac, izbacuje svog igrača te sjajnim šutom izjednačuje rezultat. Tih trenutaka smo bili bolja ekipa, no i Oluja je prijetila, najviše iz daljine, no Karlo je sve to bez problema rješavao!
Pred kraj poluvremena imali smo jednu polu-kontru koju je povukao Mislav preko desne strane, ovog puta mu nije bio dovoljan jedan igrač, nego je izbacio čak dva! Golman nakon toga nespretno reagira i Gata prelaze u vodstvo.
Na poluvremenu se činilo kao da će gaćani to lagano privesti kraju sa još ponekim golom. Nastavili smo sa napadima u nastavku, najbolje prilike je imao Pito, najprije na ubačaj dubrovca pogađa stativu, a kasnije nakon odbijanca ne pogađa iz blizine. Imao je i Marin najbolju šansu do tada, sa centra je sam krenuo prema golmanu, no puca u njega. Nakon svih promašaja, moglo se očekivati što slijedi. No, usljedilo je još gore. Pali smo i fizički i psihički, a protivnici su to znali iskoristiti. Do kraja utakmice presjekli su nam dvoznamenkasti broj baluna, napravili isto toliko kontri. Sijevalo je sa svih strana, a Karlo je bio na paljbi kojoj kao igrač, a ne golman, nije dorastao. Ubrzo je oluja poravnala, te došla u prednost od 3-2. Bili smo skroz izgubljeni, dezorjentirani i izmoreni, nismo mogli sastaviti suvislu akciju, a solo akcije naših igrača završavale su udarcom protivnika na naš gol. Krajnji rezultat nije iznenađujuć, 5-2. Vjerovatno najlošije poluvrijeme u zadnje dvije godine, veliki broj grešaka i manjak kondicije doveo je do ovog teškog poraza. U utorak je pred nama novi ispit – Duće, koje po posljednjim informacijama ne igraju dobro, tako da je sve na nama.
Boje Gata su branili: Karlo, Zoran, Ivica, Mislav, Antonio, Marin, na klupi su bili Pito i Nikola.
U navijačkim krugovima kruže glasine o nezadovoljstvu istih, te da će u slučaju neuspjeha protiv Duća javno prozvati stručni stožer ekipe, koji bi se na samom početku sezone mogao sukobiti sa najvatrenijim navijačima Gata.