Turnir Gata 2014 – Toliko dobri da su skoro postali dosadni

Godina treniranja, proučavanja terena, vlažnosti zraka, novih i starih kanala na terenu i turnir Gata 2013 u balotan je moga početi. Turnir  je počeja s pretkolon, a tri ekipe su ušle direktno u prvo kolo. U pretkolu Noko i Vita nisu ništa mogli Jerićima, ekipa Ramljana protiv Špira i Dalibora je bila dobra samo u početku, Radostići su teže nego se očekivalo prošli Borka i Tonća, a u dvoboju ćaće i sina s Mrkonjićeve strane protiv ćaće i sina s Guzićeve strane Guzići su bili bolji, zamalo ali tin slađe.

Pretkolo:
Špiro i Dalibor – Ramljane 2-0
Boško i Željko – Briger i Mate M 2-0
Vita i Noko – Jerići 0-2
Prosići – Kuva i Bibić 2-0
Mrkonjići – Guzići 1-2
Lazo i Ivica – Mario i Domić 2-0
Tadin i Mex –  c.b n1  2-0
Tonči i Borko – Radostići 1-2
Usijane glave – Mislav i Projić 2-0
Matica i Mirko – Tješimir i Ante 0-2
Luis i Perdija – Fistanići 0-2
Nikša i Ivica – Jure i Marin 2-0
Mario Ciko i Desni Braić – Luka Matešan i Andro Dra. 2-0

U prvo kolo izravno prošli; Marot i Bole, Marin i Điđi i Susjedi.

U prvom kolu Radostići nastavljaju s dobrin igrama, Điđi i Marin pokazuju da nisu došli statirati, Kordun i Bole su se nadali da mogu uvatiti punat više nego godinu prije (falija in je jedan punat da pobijede) ali Jerići glatko prolaze, Špiro i Dalibor prolaze, a ćaća i sin Guzić su zaključili da Boško i Željko nisu Mrkonjići i Roko se u potpunosti posvećuje organizaciji turnira.

1 kolo:
Mario Ciko i Desni Braić – Radostići  0-2
Prosići – Điđi i Marin 0-2
Lazo i Ivica – Tješimir i Ante 2-0
Tadin i Mex – Susjedi 2-0
Bole i Marot – Jerići 0-2
Nikša i Ivica – Usijane glave 1-2
Špiro i Dalibor – Fistanići 2-0
Guzići – Boško i Željko 0-2

U drugom kolu Radostići pokazuju svu raskoš talenta i hlade Usijane glave (Ivan i Dino). U reprizi prošlogodišnjeg finala Tadin i Mex opet kreću fantastično i s 13:1 dobiju prvu partiju, ali druge dvi kao i prošle godine glatko odlaze na stranu Jerića. Điđi i Marin su bolji od Dalibora i Špira, a Lazo i Ivica kroz ušicu igle prolaze Boška i Željka.
2 kolo:
Radostići – Usijane Glave 2-0
Tadin i Mex – Jerići 1-2
Špiro i Dalibor – Điđi i Marin 0-2
Lazo i Ivica – Boško i Željko 2-1
Uoči polufinala sve je zanimalo mogu li Radostići pomrsiti računicu braći. Odgovor je: skoro. Prvu partiju  su dobili Jerići 13:5, uvjerljivo, u drugoj se Radostići bude i pokazuju da nisu bezveze gubili dane i dane trenirajući, a treća partija koliko god to čudno zvučalo mogla je otići i na drugu stranu ili je baren trebala prema prikazanoj igri biti puno neizvjesnija od samog rezultata od 13:5 za Luku i Tonća.
Điđi i Marin su bolji od Laze i Ivice. Još jedna partija u kojoj je rezultat moga otići na jednu ili drugu stranu ali Marin i Điđi su se pokazali konstantnijima i zasluženo idu u finale.

Polufinale:

Radostići-Jerići 1-2
Điđi i Marin – Lazo i Ivica 1-2
Što reći o finalu, a da je duže nego što je samo finale trajalo. Crni nije uspija doći iz Groma do Podgraca, a finale je bilo gotovo.
Ipak Điđi i Marin su zasluženo došli u finale prikazujući u tim susretima vrlo dobru igru. Na sam dan finala igra nije bila dobra, a Luka je prikaza svoju najbolju igru na turniru i pobjednik je bio brzo odlučen.
Dakle, braća Jerići zasluženo opet pobjeđuju i ostaju lovina. Koliko god neki mislili da su im blizu uvik fali baren korak, a kod nekih i kilometar, dva da bi ih uvatili.
Do dogodine kad će turnir prema svin najavama biti nikad jači.
Pobjednici su već standardno nagrade, pečeno janje i soparnik, podilili sa fanatičnin navijačima, a mladi poduzetnici su se pobrinili za piće koje se kupovalo po vrlo pristupačnin cijenama (mukte).
Za kraj, nadan se da Luka i Tonći ne planiraju uzeti neku pauzu od turnira iako su toliko dobri da su skoro dosadni postali, ali najbolje je najslađe dobiti.  Pa makar čekali još godinu dana i Gata 2014.

Finale:
Jerići – Điđi i Marin   2-0 (13:1, 13:0)