Akcija čišćenja i markiranja staze na Mosoru: Rašeljka – Lišnica (najistočniji mosorski vrh) – Zvečanje

Planinarsko ekološka udruga Gata poziva sve mještane, planinare, trekere i zaljubljenike u planinu da nam se na Uskrski ponedjeljak (dan za boravak u prirodi) pridruže u akciji čišćenja i markiranja staze Rašeljka-Lišnica-Zvečanje.
Staza koja se čisti je dio grebenske staze koju je šumarija izgradila početkom 20. stoljeća, a koja je spajala Lugarnicu na Užinskoj kosi i Lugarnicu ispod Lišnice, a ista je većim dijelom više desetaka godina neprohodna, pa je samim time i taj, najistočniji dio Mosora, još uvijek neistražen planinarima i svim ostalim zaljubljenicima u ovu jedinstvenu planinu.
Sa sobom ponijeti alat za čišćenje: kosor, škare…, a svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj akciji neka se zbog znanja brojevnog stanja jave na broj mob. 098265621 (Bili), a sve zbog lakšeg organiziranja same akcije na terenu i obroka koji je za sve učesnike predviđen popodne u Gatima nakon akcije.
Inače, staza će biti dijelom ovogodišnjeg Mosor Grebbeninga, a dogovoreno je da se ista uvrsti i u novu planinarsku kartu Mosora koja je u izradi.
Start akcije je u 07:00 sa Doma u centru Gata, a sve koji bi došli nešto kasnije bi netko dočekao na Domu i rasporedio na terenu.

Pozdrav i vidimo se na Mosoru na Uskrsni ponedjeljak.

PEU GATA