Počela je sezona na Punti

Počela je nova sezona na Punti. Momčad je izmjenjena za nekoliko igrača, neki su otišli, neki veteran su se vratili. Imamo i tri nova igrača koji nikada nisu igrali za ekipu. Ždrijeb nas kao ni prošlih godina nimalo ne štedi, prva utakmica odmah protiv branitelja naslova Sv. Josipa. Početna postava je izgledala ovako: Domagoj, Jole, Zoran, Mislav, Proso, Pito.

Odmah u prvoj minuti hladan tuš, obrana naivno ispada, brza i ubojita akcija za 0-1. Unatoč dominaciji protivnika, imali smo 5-6 udaraca prema golu, doduše nepreciznih, ali i nekoliko gol šansi, čak i jednu stativu. Nakon dva nova gola Sv. Josipa, pred kraj poluvremena Proso hladnokrvno realizira dobru polukontru za 1-3. Kako je ubrzo bio kraj poluvremena, voditelj Roko je upozorio igrače da se smire i povuku, da ne primimo gol do poluvremena. No, izgleda da je savjet na jedno uho ušao, a na drugo izašao pa ponovno primamo još dva lagana gola.

Drugo poluvrijeme je bilo lošije za točno 9 golova u našoj mreži. Kronični nedostatak kondicije kod većine igrača te neuigranost obrane dovela je do ovakvog raspada u 2.dijelu. Domagoj je imao nekoliko odličnih intervencija, unatoč jednom kiksu u prvom poluvremenu i činjenici da mu je ovo prva utakmica na ovoj razini. Što se više bližio kraj sve se vise soliralo, a sve manje vraćalo u obranu. Novi pogodak je došao za 2-8, strijelac Zoran, a predkraj susreta je pogodio ponovno Proso, za 3-14.

Rezultat sam po sebi nije zabrinjavajuć, pošto smo slabija ekipa nego lani, i pošto se radi o najboljoj ekipi na Punti, koja nam redovito zabija 4-5 komada, a i u najjačem sastavu prije par godina od njih smo primili 8 komada.

Zabrinjava kondicijska pripremljenost ekipe, pa ovim putem ih pozivam da se prijave na ovogodišnji Mosor grebbening, početkom 5.mjeseca.

Zabrinjava i neuigranost u obrani, zbunjenost i kompliciranje, koje se skupo plaća u prvoj ligi.

Vremena za napredak ima, početak je sezone, sljedeći tjedan na rasporedu je još jedna teška utakmica protiv Sv. Roka. Pozivamo navijače da nas podržu u svakoj utakmici, jer ovo je nakon dugo vremena ponovno ekipa u kojoj igraju samo Gaćani, što moraju svi respektirati, od protivnika do navijača.

Gata – Sv.Josip 3-14

Strijelci: Proso (2), Zoran

Postava: Domagoj, Jole, Zoran, Mislav, Proso, Pito

Klupa: Brigel, Truman, Din

Piše: Pito