Izvještaj rada MO Gata za 2016.

Iza nas je još jedna godina mandata. Kao i dosada neke stvari smo napravili, neke nismo, neke smo pripremali, a na neke smo zaboravili ili nismo imali vrimena.
Na projekte koje smo započeli, na njima ćemo i nastaviti raditi, a na one na koje smo zaboravili, red je da ih pokušamo pokreniti.

Pa evo sada kronološkog nabrajanja projekata koji su započeti ili dovršeni u ovoj godini:
– Gata.hr, omiljeno medijsko glasilo svakog Gaćanina a ii šire se i dalje uređuje, objavljuje bitno, a nekad i nebitno. Ujedno tražimo i volontersku radnu snagu koja će dati ruke oko ovog zahtjevnog projekta.
U dogovoru s gradom smo počeli ili realizirali:
– Nastavili smo uređenje mjesnog doma. Nakon riješenog prokišnjavanja i još mnogih stvari na red je došla još jedna prostorija u kojoj se održavaju sastanci brojnih udruga… Nakon desetak radnih akcija prostorija je opiturana, postavljene su nove utičnice, prekidači, rasvjeta i laminat. Sada izgleda kao bonbon.
– Postavljen rukohvat na mjesnom domu.
– Nastavljena je izgradnja mreže javne rasvjete, osim manjih pozicija di se postavljala po jedna, dvi ili tri rasvjetna tijela ponosno smo što smo riješili javnu rasvjetu od bazena do mjesnog doma. Riješila se i javna rasvjeta prema Tambiju i Špiri Kuvačiću.
– Asfaltirala se Podkonjevača (više problema je tu bilo nego kad se radila autocesta od Zagreba do Splita).
– Zamijenjena su sva stara vrata i prozori sa novima na mjesnom domu.
– Uredija se i okoliš vrtića.
– Sanirao se put u Podkonjevači, kod Marota (potporni zid je pao).

– Komemoracija za 1. listopada je najosjetljiviji događaj koji organiziramo, mislimo da je prošla u najboljem mogućem redu.
– Peovica je očistila groblje u rujnu
U dogovoru smo i sa Hrvatskim vodama
– Nastavila se sanacija (izgradnja) potoka (bujice) Podgradcom
– Dovršena sanacija odvoda na Brusu kod Tonke Beoviča

Vodovod
– Napokon smo se i ovdje pomakli s mista. Doša je vodovod i do Špire Kuvačića. Još da ga je digniti do starih Prosinih kuća i riješiti Zagrac di bi nan bija kraj. Ovako imamo što raditi i ove godine. Nastavljamo s dogovorima, pokušajima…
Peovica
– Kontejner za krupni otpad dolazi nekoliko puta godišnje
– Došli prvi kontejneri za razvrstavanje otpada
– Nekoliko dotrajalih kontejnera se zamijenilo

HEP
– Uređene su fasade na trafostanicama u selu
– Dogovorili smo uređenje trokuta kod bazena i uređenje Podgraca ali to nam je odgođeno za 2017. godinu. Nadamo se da će se ovo srediti prema obećanju.
– Pokušali smo zaminiti stupove do Skočiba i još neke stvari. Nažalost zasada ništa od toga.

Hrvatske ceste
– Nastavilo se sa sanacijom kritičnih mjesta od Tugara put Gatima (postavljaju se ograde i grudobrani praktički cijelom dužinom ceste.

Radne akcije
– Čišćenje i trimeranje sv. Jure, trimeranje Podgraca, betoniranje Bile gomele, betoniranje dijela puta prema Skočibama, betoniranje Gumnišća, betoniranje puta do starih Prosinih kuća, betoniranje puta u Gaju blizu bazena i betoniranje puta prema Đelinoj kući.
Ovo je većina stvari koja se radila prošlu godinu u organizaciji MO Gata. Iza svake ove stvari stoje brojni razgovori, lobiranja i riješeni problemi, nesporazumi i sa samim mještanima. Kako se kaže ko radi taj i griješi. Tako da smo mi i ove godine zaista puno radili, a sukladno tome i griješili.

Tijekom ovog razdoblja poduprli smo, ili financijski ili djelovanjem (više djelovanjem jer financija baš i nemamo), svaku pozitivnu inicijativu (npr. mjerenje hrasta kod crkce sv. Ciprijana) te smo uspješno surađivali sa svim seoskim udrugama, KUU ,,Mosor” Gata, PEU Gata, Poljički brigi, DVD Gata i Družba Sv. Jure (ako sam koju zaboravio neka se javi).
Nadam se da ćemo suradnju s mještanima nastaviti i dalje kako smo je i započeli.

Gata, 15. veljače 2017. god.
Predsjednik MO Gata
Josip Radmilo

MO Gata na facebooku