15. Dani Ive Marjanovića

Nakon mnogo promišljanja (Covid-19) odlučili smo i ove godine u nešto izmijenjenom izdanju organizirati gatsko kulturno ljeto. Sve tri večeri će se održati na istoj lokaciji, a to je kod crkve sv. Ciprijana. Što se samih priredbi tiče odustali smo od dvije dječje priredbe i od folklornog koncerta iz razloga što ne možemo garantirati sigurnost, distancu i ostale stvari koje su potrebne da bi se svi ugodno osjećali. Dodali smo jednu predstavu i “Dani Ive Marjanovića” nam se sastoje od 3 predstave.

2. kolovoza nam dolazi glumci iz HNK Split sa predstavom “Francuzica”.

Autor teksta je Ilija Zovko, režija i izvedba Snježana Sinovčić i Trpimir Jurkić.
Na površini duhovita, naizgled svakodnevna ljudska priča o zamjeni identiteta i zabavnim nesporazumima koji iz nje proizilaze, u svojoj je suštini dubinska analiza ljudskih odnosa u suvremenom, otuđenom svijetu i potrebi ljudi za „srodnom dušom“. Iako ova drama ne pretendira na velike teme, već se bavi sasvim malim ljudskim strahom, strahom od dugo očekivane sreće, njeni dometi su itekako značajni. Pobijediti strah, dati šansu samom sebi, usuditi se napraviti onaj presudan korak ka sreći, ka ispunjenju – blago je koje su sputani strahom ispustili mnogi.

4. kolovoza stiže nam glumačka družina Histrioni, sa predstavom “Tajkuni” autora Mire Gavrana.
Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.
Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.
Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…

tajkuni

9. kolovoza dane zatvara makarsko kazalište Zlatousti sa svojom hvaljenom predstavom “Ufo”.

Progovarajući o ljudskim manama na humorističan način izričajem svojstvenim Dalamatinskoj Zagori, Zlatousti će vam pokušati dočarati što bi se sve moglo dogoditi kad u Kiljevce, mjestašce “na kraju svijeta” sleti neidetificirani leteći objekt.
To slijetanje u mještanima budi zatomljene apetite i želju za brzom zaradom, te pokreće lanac događanja u čijem središtu je gostionica Minhen, njezini vlasnici i redovni gosti.

ufo

Dođite i zabavite se i molimo sve da se pridržavaju mjera zaštite.
Hvala.
Vidimo se!!!