Histrioni u Gatima Izdvojeno

Pred nama je druga večer 15. Gatskog kulturnog ljeta „Dani Ive Marjanovića”. U utorak (4. kolovoza) u 21 sat, na platou pored župne crkve u Gatima stiže nam glumačka družina Histrioni, s predstavom “Tajkuni” autora Mire Gavrana.
Vrlo zanimljiva i aktualna tema koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.
U organizaciji priredbe pridržavamo se postojećih epidemioloških mjera, a gledalište je na vanjskom prostoru. U slučaju nepovoljnim vremenskih uvjeta predstava će se održati u dvorani Doma kulture u Gatima (uz epidemiološke mjere ), s ograničenim brojem posjetitelja. Ulaz na predstavu kao i na sva događanja kulturnog ljeta u Gatima je besplatan.
Podsjećamo kako je na otvaranju ovogodišnjih ” Dana Ive Marjanovića ” u Gatima ( u nedjelju 2. kolovoza ) gostovalo HNK – Split s predstavom „Francuzica“. Na platou pored župne crkve okupilo se oko 200 gledatelja. Kratkim govorom kulturno ljeto u Gatima otvorio je omiški gradonačelnik Ivo Tomasović.
Više detalja na linku https://www.facebook.com/kuumosor/
Osobe za kontakt:
Ante Proso, predsjednik udruge 095 513 07 10
Tamara Očasić, tajnica udruge 098 171 53 72
S poštovanjem,
KUU “Mosor” Gata