Program gatskog kulturnog ljeta – Dani Ive Marjanovića 2021

KUU “Mosor” Gata i ove godine organizira 16. gatsko kulturno ljeto “Dani Ive Marjanovića”. Kao i skoro svake godine biti će za svakoga ponešto. Otvaranje DIM-a je predviđeno 1.8. (nedjelja) u Kuvačićima sa predstavom “Dijete našeg vremena”, kazališta playdrama.
Slijedi večer za najmlađe uzraste, a onda nešto novo, radionice glagoljice. Prilika da svi nešto naučimo, a oni talentiraniji će naučiti i pisati.
Zijad Gračić i prijatelji nam dolaze sa komedijom Art, a ljetni kulturni dani završavaju sa folklorno-klapskim koncertom na kojem sudjeluju KUD Putalj, KUU “Mosor” Gata i klapa Salona.

Ulaz na sve dane je besplatan.
Kušanje soparnika i ostalih delicija je obavezno.

01.8. 2021. nedjelja, 21 sat
Gata, Kuvačići
Svečano otvaranje, Kuvačići, predstava „Dijete našeg vremena“,, izvedba: Kazalište Playdrama
August 1st, Sunday, Gata, Kuvačići, „Dijete našeg vremena“ play

04. kolovoza, srijeda, 20:30 sati, Gata, Gospe od Smova
Predstava za djecu „Cvrčak i mrav“, Kazalište Bumerang
August, 4th, Sunday. 8:30 pm, Gata, Our Lady of Smovo Sanctuary, Children’s puppet play

07-08. kolovoza, subota – nedjelja, 19:30 sati, Gata, Sv. Ciprijan
Čudo hrvatske glagoljice, radionice glagoljice
August, 7-8th, Saturday – Sunday. 19:30:00 pm, Gata, St. Ciprijan church, glagoljica workshop

14. kolovoza, subota 21.00 sati, Gata, crkva sv. Ciprijana
Kazalište Aplauz, Art komedija,
August 14th, Saturday, 9 pm, Gata, St. Ciprijan, Art play

20. kolovoza, petak, 20.30 sati, Gata, župna crkva svetog Ciprijana
Večer folklora i klapske pisme, nastupaju: KUD Putalj, KUU „Mosor“ Gata i klapa Salona, svečano zatvaranje
August 21th, Friday, 8:30 pm, Gata, church od st. Ciprijan,
Folklore and klapa Singing evening, closing ceremony

Dijete našeg vremena

Otvaranje DIM-a je pripalo kazalištu Playdrama sa dramom ”Dijete našeg vremena”.
„Dijete našeg vremena“ je predstava je koja traga za perspektivom mladih danas, diljem Dalmacije i Splita.
Njihove odluke nisu nimalo lake jer život u medijski idealiziranoj sredini, u koju država kontinuirano ulaže i investira u njenu budućnost, dalmatinskoj dici ostavlja previše izbora. Naravno, predstava traga za perspektivom isključivo u ljetnom periodu, na samom početku sezone, kad se kamere vrate na naše ulice, kad ponovno postajemo aktualna tema. Katkad se zbunimo pa pomiješamo našu autentičnu tradiciju s nečim manje autentičnim iz brzinski natipkanih vodiča za top deset simbola Dalmacije, ali brzo se snađemo i grabimo dalje.

A sand castle at the beach made with inverted cups
A sand castle at the beach made with inverted cups

Na danima hrvatskog glumišta 2020. žiri za dramu dodjeljuje Nagradu za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti glumačkom ansamblu predstave „Dijete našeg vremena“ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i produkciji Kazališta Playdrama Split za izuzetno duhovitu, šarmantnu kolektivnu igru kojom na neposredan način zajedno sa svojim autoricama progovaraju o identitetu jednog grada i njegovih mladih sugrađana.

ART

‘Art’ je hit komedija spisateljice, scenaristice, glumice i romanopisca Yasmine Reze, a koju je za teatar režirao Marko Juraga. Predstava donosi prikaz dugogodišnjeg prijateljstva koje se našlo u krizi zbog određenog umjetničkog djela. Ova predstava nudi izuzetnu izvedbu trojice glumaca, Slavka Jurage, Zijada Gračića i Ivana Jončića, koji svojom fascinantnom vještinom kombiniranja ozbiljnog i duhovitog tjeraju publiku na osamdesetak minuta potpunog kazališnog uživanja!
art
Umjetnička organizacija APLAUZ TEATAR osnovana je 2009. godine u želji da promiče i predstavlja vještinu kazališnog zanata. Ujedno birajući dramske i muzičke predloške, svojim glumcima, pjevačima, redateljima, plesačima i drugim sudionicima predstave, postavlja se izazovan zadatak za svladati, te će isti u konačnici biti predstavljen samoj publici.