Rafting na Uni ili kako do malo adrenalina

Piše: Josip Radmilo

Slike: nepoznato

Prije otprilike dva miseca dobio sam poziv da odemo na rafting na Unu. Trebalo je biti desetak osoba na raftingu ali radi velike zainteresiranosti naša grupa je na kraju imala tridesetak osoba.

Mi iz Gata, (Perdija, Kovo, Radmilo),  dio iz Šestanovca, dio iz Splita, nešto iz Rijeke, i dio iz Zagreba. Otprilike sa svih strana Lijepe Naše.

Cijena aranžmana je bila oko 400 kn.
To je uključivalo večeru, pića koliko želiš, uživo muzika, spavanje u apartmanima, ujutro doručak, rafting niz Unu i ručak nakon raftinga.
Uglavnom dobro smo se zabavili tu noć, a sutra nas je čekao rafting. Na rafting smo krenuli iza 10.30, a sam spust je krenuo otprilike oko podne. 

 Dio čopora

 Lipši dio čopora

 Jači dio

Skiperi dovoljno ludi da nas vode 

Dvi Balićke (Ana i Matea) 

i dalje lipši dio čopora 

dio kreće

dio se još sprema 

neki su profesionalni fotografi 

 invazija

 

Podilili smo se u skupine po šest  osoba, jednu smo činili abecednim redom: Balić Ana, Balić Matea, Kovo Ivan, Perdijić Ivan, Radmilo Josip, Zoran inače Varaždinec   (neznan mu prezime) i skiper Baći. 

junačke mišice rade ( sprijeda tandem Radmilo, Kovo, u sredini Perdija, Zoran Varaždinec, natrag dvi Balićke, ko ih je pustija u isti čamac?, i skiper Baći)

 

Odmah na početku nas je dočekao slap veličine 22 ili 27 metara (velik u svakom slučaju), i naši skiperi su nas  mudro iskrcali iz čamaca, pustili čamce niz vodopad, a oni odvažni (skiperi)  su se bacili niz slap. Bilo je kamikaza i u našoj grupi (ja, Kovo, Zoran inače Varaždinec) ali na svu sriću nisu nas pustili. Ko zna di bi završili.

 

Uspija naći i jednu javnu ličnost 

 

27 metara 

Hladnokrvnost i odlučnost se vide u svakom pogledu

kamikaza

 

 

Uglavnom odmah iza toga su nas dočekali slapovi veličine 5, 3 i 3 metra (jedan za drugim) di se naš čamac iskazao zavidnom nestabilnošću. Nakon privrtanja bilo nas je na sve strane ali svi smo priživili. Privrnili smo se na drugom slapu, a treći smo prišli ispod vode, u brzacima (bulp, bulp). Malo smo se napili, ali ko je još od vode umro,  dobro smo se usrali, ali smo priživili. 

divlje vode 

 idemo!!!

 

 vidi se profesionalizam (stil i usklađenost)

i dalje usklađenost 

ovdje se već vidi nedostatak iskustva 

opet mišice u akciji 

 jedan priživili, još dva

dolazak na drugi nije bio baš briljantan 

elegancija prevrtanja 

za čistu peticu 

 priživili i drugi

skoro se spasija (naglasak na skoro) 

treći brzac, netko ispod čamca, netko oko čamca, a netko daleko od čamca

mirnije vode 

 

 

zasluženi…

 …odmor

nastavak avanture 

Nakon toga čisti gušt (fenomenalno je bilo i ovo prije), brzaci još otprilike sat vrimena, onda mirna plovidba Unom do mosta sa kojeg se skakalo. Donji dio mosta oko 9m, a gornji dio mosta 30m pa ko voli nek izvoli.

Skiperi sa veće visine, a tri odvažna junaka (ja, Kovo, Zoran inače Varaždinec) sa donje visine. Da nije bilo pedesetak ljudi koji su me gledali ovaj odvažni junak bi se bija okrenija i vratija pješice istim putem kojim sam se i bija popeja.

lip vidik 

posljednji brzac 

opet lipo došli 

malo se skvasili 

ali ostali u čamcu 

Happy end

Iza toga opet veslanje (da je bar penta), malo pive, i završna dva slapa.
Sve u svemu, fenomenalno, priroda prekrasna, adrenalina dovoljno (nekome i viška), društvo odlično.

Svima preporučujem.