DRŽAVNO PRVENSTVU U KICKBOXINGU

Ivan Beović je u užem krugu kandidata za reprezentaciju nakon državnog prvenstva u kickboxingu.

7. ožujka u Šibeniku, u dvorani Baldekin održano je hrvatsko prvensto u kickboxingu za juniore. Iz kluba Sv. Jure, Gata nastupilo je dvoje boraca: Nenad Kovačević i Ivan Beović s trenerom Filipom Čovićem.

 

 

U četvrtfinalu Nenad se je borio protiv Miljenka Milanovića (Kobra, Bjelovar) i jednoglasno odlukom sudaca je pobijedio u jednoj tvrdoj borbi.  U polufinalu ga je čekao domaći borac Veton Ademi (Petar Krešimir, Šibenik) juniorski reprezentativac. Nažalost sredinom druge runde, nakon jednog nezgodnog udarca u Ademijevo koljeno Nenad je ozlijedio potkoljenicu i bio je  prisiljen predati meč. Do tog  trenutka Nenad je bio u maloj prednosti u meču.

 

Naš drugi borac Ivan Beović pokazao je odlične mečeve, i nadamo se da će uspjeti izboriti mjesto u reprezentaciji na sljedećim turnirima. U četvrtfinalu se borio protiv Marka Gavrana (Croatia, Sisak) i bez većih problema tu je borbu pobijedio. U polufinalu ga je čekao Zvonimir Odak (Pit Bull, Split), borba je bila u stalnoj prednosti Beovića, sve do kraja treće runde kada je sudac izgleda odlučio riješiti meč. Sudac je početkom treće runde iz samo njemu poznatih razloga dosudio minus bod Beoviću na iznenađenje svih prisutnih u dvorani. Nakon protesta trenera Čovića i borca Beovića, sudac je diskvalificirao i trenera Čovića  i borca Beovića.
Uvidom u sudačke liste Beović  je dobio prvu i rugu rundu i čak i da je izgubio treću meč bi bio njegov. Kako je Odak  prošao u tom meču najbolje govori to da u finalu uopće nije mogao nastupiti zbog ozljeda.
Ivan je tom diskvalifikacijom izgubio priliku  boriti se pred punim Baldekinom i možda postati prvak Hrvatske, drugi prvak iz našeg kluba, nakon Zvonimira Martića koji je to uspio 2007/2008 godine u super teškoj kategoriji.