Proljetni treking kup kreće ovog vikenda!

Proljetni treking kup je natjecanje koje je utemeljeno 2014. godine a uključivalo je 3 treking utrke koje su se održale na području Mosora, Poljičke planine i Omiške Dinare.

U međuvremenu se Proljetni treking kup proširio i sad je projekt i natjecanje koje uključuje pet trail i treking utrka koje se održavaju na području Marjana, Mosora, Poljičke planine, Omiške Dinare i Promine. Organizatori su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Planinarsko društvo Promina Drniš i Trail i trekking klub Strka iz Splita.

Utrke Imbertrek, Jesenice treking , Mosor Grebening, ProminaTrek i Marjan trail okupljaju velik broj potencijalnih trkača iz cijele Hrvatske te susjednih BiH i Slovenije. Projekt baziramo na promicanju tjelesnih aktivnosti, kvalitete života, ekološke svjesnosti te promicanju planinskog trail i trek trčanja u regiji Dalmacije i Dalmatinske Zagore.

Natjecanje se odvija kroz proljetni period s ovogodišnjom iznimkom utrke Marjan Trail koja starta već 13. veljače 2016 godine.

Rad svih udruga i samog Proljetnog treking kupa je javan i transparentan te nudi mogućnost natjecanja od profesionalaca do trkača koji se po prvi put žele okušati u natjecanju te također ljubitelja prirode i izletnika.

Termini utrka Proljetnog treking kupa 2016.

13.02. 1.Marjan trail – TTK Strka-Split
12.03. 2.ProminaTrek Drnis – PD Promina-Drniš
02.04. 6.Jesenice Treking – Udruga Jesenice-Jesenice
23.04. 4.Imbertrek – PD Imber-Omiš
14.05. 10.Mosor Grebbening – PEU Gata-Gata

Piše: Josip Radmilo