Nezasluženi poraz

U susjedskom derbiju s Vrtačnikom, susretu 12 kola, Gata su poražena 3:4. Prema  prikazanom bila je to najbolja ovosezonska predstava mlade ekipe Gata. Novi poraz je nezaslužen i Gata su trebala barem izvući bod, a kad zbrojimo  sve šanse na utakmici Gata su mogla pa i trebala uvjerljivo pobijediti  Vrtačnik,

 

tim više što su zaostatak s poluvremena od 0:2 u jednom trenutku pretvorili u vodstvo od 3:2.
Od samog početka susreta Gata su bila bolja ekipa koja je više napadala i stvarala prigode. Bilježimo loš završetak ,inače dobro odigrane,  kontre braće Jerića i Borovca. Bilo je tu još nekoliko poluprigoda i odličan udarac istinskog pojačanja Jerončića ( Zulin unuk) koji je pogodio stativu.

I umjesto da Gata povedu Vrtačnik iz slobodnog udarca zabija za 0:1. Zajednički zaključak publike je da je golu dosta kumovao i golman Crni. I nakon primljenog gola Gata nastavljaju s napadima. Prvo Jerončić i Proso nisu realizirali kontru , potom je Karlo pogodio protivničkog golmana, pa nitko nije pratio dobar prodor Jerončića. Uslijedila je kontra Vrtačnika iz koje su poveli s 0:2.  I nakon tog gola, negdje 7 minuta do odmora, Gata nisu relizirala tri izgledne prigode: loš udarac Pite, Jerončićev udarac brani golman, a Borovac iz kontre puca iako je možda mogao i provati dodati u sredinu.
Nakon tridesetak sekundi igre u drugom dijelu Borovac odličnim udarcem smanjuje na 1:2, da bi nakon minute i pol K. Jerić izjednačio na 2:2. Protivnik je bio gotovo na koljenima jer su „profesorovi puleni“ nastavili s odličnom igrom i napadima. U igri ih drži samo golman ( Skot)  koji brani  dobar šut Proića i odmah potom i Miće iz odbijene lopte.

11 minuta do kraja utakmice Jerončić iz solo akcije,  gotovo iz mrtvog kuta,  zabija za vodstvo Gata 3:2. I kad se činilo da je protivnik skroz na koljenima već po običaju posve nepotrebo bek Gata ( ovom prigodom to je bio Proić) bez razloga odigrava paralelnu loptu koju  je netko od Vrtačnika presjekao te povukao kontru iz koje su zaradili penal te izjednačili.  Osam minuta do kraja utakmice Vrtačnik je još jednu kontru realizirao za vodstvo od 3:4, a potom je i Mićo napravio faul kojeg su suci sankcionirali crvenim kartonom.  Do kraja utakmice Gata su pokušavala izjednačiti, dva je puta u istoj akciji ozbiljnije zaprijetio Proso no protivnički je golman bio na mjestu.  Posljednju minutu Proso je ušao na mjesto golmana no ni to to nije urodilo plodom, a Borovac zbog drugog žutog kartona zaradio isključenje.

Šteta izgubljene utakmice jer bodovi su Gatima neophodni. Sada je stanka , a iduće kolo donosis derbi začelja s Katunima protiv kojih Tadin ne može računati na Miću i Borovca. Valjda će za tu utakmicu biti spremna pojačnja iz prijelaznog roka Caktaš i I. Čović. Treće osvježenje ekipe M. Jerončić već je protiv Vrtačnika pokazao da je istinsko pojačanje pa možda i najbolji igrač ekipe. Ako se nastavi s igrom i zalaganjem kao protiv Vrtačnika opstanak i nije nedohvatljiv.
Utakmicu protiv Vrtačnika počeli su Crni, Kuvačić, Mrkonjić, Borovac, K. Jerić. M. Jerić , a s klupe su ulazili Pito, Proić, Proso, Jerončić i Pivčević.