Opstanak je sve dalji

Sraz s  jednom od boljih ekipa lige Berači Šparoga Gata su izgubila s 5:2. Po rezultatu bi se reklo uvjerljiv poraz, no onima koji su gledali utakmicu teško se oteti dojmu da je rezultat mogao ( pa i trebao) biti povoljniji i da se mogao izvući bod. Tim više kad kažemo da su Gata tri gola primila kako to već biva glupo

iz nelogičnih i nepotrebnih situacija,  koje se stalno ponavljaju iz utakmice u utakmicu.
Nakon laganog uvoda s obje strane Berači Šparoga poveli su u šestoj minuti i to nakon pogreške Karla koji je bespotrebno i naivno pokušao loptu vratiti prema unatrag.
Već u idućoj akciji šansa za izjednačenje no Proso puca u golmana. Ipak u 10. minuti Jerončić uspjeva  na centru presjeći loptu, vuče kontru, pronalazi slobodnog Pitu, a ovaj rutinerski (poput Raula) zabija za izjednačenje.
To je rezervnom napadaču prvi gol ove sezone, a već smo došli do 15. kola (bolje ikad nego nikad).  Od tog trenutka Gata su bolja ekipa no bez konkretnog učinka. Zoran odlično probija po strani i jako puca no na drugoj stativi nema nikoga, potom Jerončić povlači kontru koja završava s dva Prosina neuspješna udarca (što se može,  ispucao se na malonogometnom seoskom turniru kojeg je i osvojio).
Još jedna kontra završava Jerončićevim udarcem u golmana. I kako to u nogometu biva umjesto da Gata povedu, u 19. minuti iz ničega primaju gol, nakon što je Lučić nepotrebno izgubio balun. Inače, on je tek tada zbog posla stigao na utakmicu što je za pohvalu (za pohvalu nije što je odmah izgubija balun).
U posljednjih pet minuta prvog dijela Roko je obranio tri čiste gol šanse (bilo je i vrime). Zoran je u tom dijelu opet povukao dobru kontru, pronašao Prosu koji nije imao svoj golgeterski dan.
Ipak u zadnjoj minuti Truman je brzo izveo aut, protivnik se nije snašao, pa je Karlo ( igrao s dva broja većim patikama)  lako zabio za izjednačenje 2:2.
U drugom dijelu već u 3. minuti primamo još jedan tupast gol iz svijeće koju Proić nije ispratio odnosno pustio je igrača da mu uđe iza leđa i lako savlada Roka za 3:2. Po sredini drugog dijela Gata nisu iskoristila nekoliko udaraca, a iz kontre protivnika, jer bekovi nisu zatvorili poziciju zadnjeg igrača, Lučića koji je otišao u napad, jeftino primaju i 4 gol. Peti gol primljen je 7. minuta do kraja utakmice.  Inače, u posljednje tri minute Gata su opet imala nekoliko prilika i poluprilika no svi su udarci zavaršili u rukama golmana ili pored branke.
Valja kazati kako su Gata bila oslabljena neigranjem I. Kuvačića (ozlijedio se vodeći svoj kvart do pobjede na seoskim igrama, čestitamo), I. Čovića ( problemi s petom), Lj. Mrkonjića koji je imao tri žuta te Miće koji je otišao na vojnu obuku u Požegu (možemo mirno spavati znajući da on stražari).
Susret su tako počeli Roko, M. Jerončić, Z. Borovac, A. Proso, K. Jerić i A.Generalić dok su s klupe ulazili A. Pivčević, M. Fistanić i M. Lučić. U preostalih sedam kola slijedi grčevita borba za opstanak.