Ovo je već niz

U susretu 17.kola zahuktala Gata ostvarila su novu pobjedu četiri dva protiv Duća. U samom otvaranju utakmice Gata su falila dvije izgledne prigode. Prvo je nakon odličnog dugog baluna Kuve  Borovac pogodio golmana , a isto se dogodilo i Prosi nakon duplog pasa s Kuvom. Uslijedio je pad u igri pa je Roko opet morao spašavati.

 

U tom dijelu igralo se u obrani prilično nonšalantno,  a prema naprid po običaju s previše soliranja i nepotrebnih driblinga, a često i balun dodavao Karlu koji okrenut leđima prema branci gotovo nijedan duel nije dobio.

Ipak prema kraju prvog dijela opet se stvara nekoliko prigoda, Mićo i Marin nisu uspjeli realizirati dvije kontre, dok je Kuva pucao pored branke. Općenito nedostajalo je udaraca tim vise jer su Duce bile bez vratara. Naime, na branci je bio njihov voditelj. I onda iz ničega u 19 minuti Duće dolaze u vodstvo. U posljednjih pet minuta prvog dijela dvije šanse nije realizirao Buco, no u zadnjoj minuti nakon duplog pasa Buco pogađa za izjednačenje i miran odlazak na odmor.

I u dugom dijelu Gata prva imaju prigodu za gol no Karlo puca pored gola. Nakon što je Roko sretno i spretno obranio slobodan udarac, a nakon kornera protivnika povučena je kontra iz koje Proso daje gol za vodstvo dva jedan. Sredinom drugog dijela Duće opet igraju bolje, stvaraju nekoliko izglednih prigoda no Roko je svaki put na visini zadatka. I Gata su imala nekoliko prigoda no Buco i Karlo pucali su previše mlitavo da to golman Duća ne bi uspio uhvatiti.

I pet minuta prije kraja utakmice nakon sto smo po ustaljenom običaju lose odigrali obranu Duće su izjednačile. Srecom Gata su brzo vraćaju pa u iduće dvije minite postižu dva gola za pobjedu od četiri dva.
Treći je gol postigao Borovac koji je jako pucao s 10 metara, a potom je Mićo nakon kontre i duplog pasa s Prosom postigao četvrti gol. Vrijedna pobjeda unatoč lošijoj partiji.
Recept za opstanak je jasan u preostalih pet kola treba, bez obzira na snagu protivnika, upisati sve pobjede, ostvariti novih 15 bodova jer bi valjda 29 bodova trebalo biti dovoljno za opstanak. Moguće je doći do svih pet pobjeda no pristup utakmici i obaveznoj igri u obrani mora biti bolji  nego je to bilo protiv Duća.

Utakmicu su počeli: Roko, Borovac, Proso, Kuvacic, Jeroncic i Covic, dok su s klupe u igru ulazili K.Jeric, M.Jeric, Fistanic ( Pito) i Generalic.